MohdFairiz.com https://mohdfairiz.com Dalam Blog Ada Ceritanya Tue, 28 May 2019 15:04:05 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.3 Mula Vlogging, Jom Support! https://mohdfairiz.com/mula-vlogging-jom-support/ https://mohdfairiz.com/mula-vlogging-jom-support/#comments Tue, 28 May 2019 15:04:05 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=193 Baru semalam aku berjaya buat satu video blog iaitu vlogging orang kata. Video ini merupakan video pengenalan aku dan memang sangat simple je setup untuk Youtube ni. Logo channel dan juga cover channel pun aku tak sempat buat lagi.  …

Read More

The post Mula Vlogging, Jom Support! appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Baru semalam aku berjaya buat satu video blog iaitu vlogging orang kata. Video ini merupakan video pengenalan aku dan memang sangat simple je setup untuk Youtube ni. Logo channel dan juga cover channel pun aku tak sempat buat lagi.

 

Aku rakam menggunakan webcam Logitech C615 yang bagi aku masih murah dan sangat berkualiti. Boleh shoot sehingga 1080p, tapi disebabkan kemampuan recording laptop aku ni cuma 720p sahaja, aku terpaksa setting 720p sahaja sebabnya kalau aku set 1080p, video akan jadi lag dan sangat tak best.

Video ini kalau korang tengok macam tight je screen kan. Sebabnya aku masih lagi mencari-cari setting yang sesuai untuk aku record. Lepas aku upload baru aku tengok balik tutorial yang ada di Youtube.

Untuk record screen aku gunakan software Freeware iaitu OBS yang memang sangat popular dikalangan Youtube sebabnya free je download. Boleh download melalui link OBS Studio ni.

Kalau tengok video kualiti video ni pun tak berapa best kan. Audio buat masa ni aku gunakan mikrofon webcam tu sahaja. Setakat ni kualiti sangat baik dan aku baru je beli mikrofon USB yang lain iaitu Fifine K669B.

Aku dah buat review untuk mikrofon tu, korang boleh tengok kat video seterusnya tu.

Ada banyak lagi video yang bakal menyusul. Sebagai seorang Youtuber, memang aku akan cuba untuk penuhkan lagi content kat channel ini dan cuba perbaiki lagi content dan juga cara penyampaian aku di Youtube supaya taklah bosan sangat kan.

Apa yang penting content video Youtube boleh membantu mereka yang mencari info dalam bentuk video. Sebab aku pun kadang-kadang kecewa sebab takde review daripada Youtube Malaysia.

Sebagai tanda sokongan korang, boleh Like, Share dan Subscribe video ini supaya aku lebih bermotivasi untuk meneruskan lagi video-video untuk tontonan semua. Terima kasih!

Youtube Channel – http://youtube.com/reezluv

The post Mula Vlogging, Jom Support! appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/mula-vlogging-jom-support/feed/ 4
Apa Rahsia Hari-Hari Sold Out Jual Air Balang Je Pun https://mohdfairiz.com/apa-rahsia-hari-hari-sold-out-jual-air-balang-je-pun/ https://mohdfairiz.com/apa-rahsia-hari-hari-sold-out-jual-air-balang-je-pun/#comments Thu, 25 Apr 2019 13:05:05 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=175 Jual Air Balang ni memang ramai yang dah buat dan memang bagi sesiapa yang pernah buat, mereka tahu nilai keuntungan yang mereka dapat tu tentu lumayan. Tapi tak semua cerita best kan kalau meniaga ni. Biasa la kan adat dalam…

Read More

The post Apa Rahsia Hari-Hari Sold Out Jual Air Balang Je Pun appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Jual Air Balang ni memang ramai yang dah buat dan memang bagi sesiapa yang pernah buat, mereka tahu nilai keuntungan yang mereka dapat tu tentu lumayan.

Tapi tak semua cerita best kan kalau meniaga ni. Biasa la kan adat dalam berniaga ada la untung dan rugi. Tapi margin keuntungan jual air ni kebanyakannya adalah tinggi berbanding modal yang rendah je.

Tinggal beberapa hari je lagi bulan Ramadan akan menjelang. Sudah tentu Air Balang merupakan antara produk yang paling laris sekali jualannya. Tambah pula sekarang ni musim panas.

Dah tentu air merupakan dapat mencatatkan jualan yang tertinggi. Tambah pula kalau air yang diniagakan tu sangat sedap, kaw dan VIRAL lagi tu.

Fuh..tentu beratur orang nak beli…

Tapi zaman sekarang ni ada banyak faktor sebenarnya air balang tu boleh VIRAL dan juga laris buat orang beli banyak kali.

Panduan Bisnes Air Balang

Resepi Air Balang Sedap

Antara faktor utama yang membuatkan ramai orang beli air yang dijual tu adalah rasa yang sedap. Kalau buat air mangga tu, memang kaw sekali rasa MANGGA. Kalau tak tahu nak bancuh air bagi sedap, memang susah rasanya nak sold out hari-hari air balang yang dijual tu.

Dapatkan Resepi Rahsia Air Balang Laris Di Sini

Penjual Yang Stylo Kreatif

Ada yang buat strategi jualan yang kreatif. Contohnya dia buat banner besar-besar dan jelas orang baca dari jauh boleh nampak dia jual air apa.

Kalau tak, orang lalu, sepi je sebab tak tahu air apa yang dijual. Warna mungkin sama, tapi rasanya tak sama, memang fail nak beli lagi.

Terdapat juga yang buat macam-macam cara seperti menyanyi, buat nada yang tinggi panggil orang supaya dapat tarik perhatian dan sebagainya.

Contohnya macam dalam video kat bawah ni, tak pasal-pasal masuk Youtube Buletin Utama lagi tu kan.

Gerai Dijaga Bersih

Orang berniaga ni ramai yang perhati tau tak. Zaman sekarang ni kalau orang rasa nak viralkan kita, senang je. Masing-masing dah ada handphone dan kejap je gambar-gambar yang tak best akan viral dan menjejaskan perniagaan air balang kita ni.

Jadi jaga elok-elok perniagaan air balang ni sebab kalau tak dijaga kebersihan boleh menyebabkan penyakit dan mungkin boleh membawa maut. Gunalah air dan juga bekas air balang yang bersih. Jaga juga persekitaran tempat berniaga supaya sedap mata memandang dan mudah orang nak beli.

Kebersihan dan tatacara pemakaian penjual air balang juga kena la kemas dan juga bersih supaya takde la orang rasa loya nak beli. Kalau ada baju company dengan nama perniagaan air balang ni lagi bagus dan nampak kita serius dengan perniagaan yang diceburi.

Jadi kalau anda rasa minat nak berniaga air balang, mulakan dengan bijak dan buat keuntungan yang berganda-ganda dengan teknik dan strategi yang betul.

Kalau rasa tak tahu nak mulakan dari mana dan bagaimana, mungkin Panduan Bisnes Air Balang ini dapat membantu mereka yang berminat nak mulakan Bisnes Air Balang sendiri.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang Sekarang

Dengar cerita ramai yang dah dapatkan panduan bisnes air balang ini walaupun pertama kali dah buat banyak untung walaupun buat secara part time je.

testimoni bisnes air balang

Tak payah nak jual banyak-banyak air pun dah boleh sold out jualan. Janji untung dan mencapai matlamat, ye tak?

testimoni bisnes air balang

Rsanya takde alasan lagi untuk mendapatkan Panduan Bisnes Air Balang ini kan. Klik dan terus buat. Jangan tunggu lagi ye.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang Sekarang

The post Apa Rahsia Hari-Hari Sold Out Jual Air Balang Je Pun appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/apa-rahsia-hari-hari-sold-out-jual-air-balang-je-pun/feed/ 2
Untung 500% Jual Air Balang Di Bulan Ramadan https://mohdfairiz.com/untung-500-jual-air-balang-di-bulan-ramadan/ https://mohdfairiz.com/untung-500-jual-air-balang-di-bulan-ramadan/#respond Thu, 25 Apr 2019 05:39:25 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=183 Ramai yang tak tahu sebenarnya keuntungan jual air balang ni waktu bulan Ramadan memang sangat tinggi. Memang ramai yang ambil peluang untuk jual air pada bulan puasa sebabnya memang sentiasa mendapat permintaan. Walaupun begitu, berniaga air balang ni kena ada…

Read More

The post Untung 500% Jual Air Balang Di Bulan Ramadan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Ramai yang tak tahu sebenarnya keuntungan jual air balang ni waktu bulan Ramadan memang sangat tinggi. Memang ramai yang ambil peluang untuk jual air pada bulan puasa sebabnya memang sentiasa mendapat permintaan.

pengalaman jual air balang

Walaupun begitu, berniaga air balang ni kena ada strateginya yang tersendiri.

Kalau syok sendiri rasa sedap air tu pun tak bagus juga. Kena pilih juga sebenarnya apakah pilihan air yang digemari ramai.

Rasanya ada lebih 20 jenis air yang paling popular sekali:

  1. Jus Mangga
  2. Jus Tembikai Susu
  3. Jus Tembikai
  4. Jus Carrot Susu
  5. Jus Asam Boi & Limau Kasturi
  6. Jus Mata Kucing
  7. Jus Air Jagung
  8. Jus Nenas Madu
  9. Jus Buah Naga (Dragon Fruit)
  10. Air MILO
  11. Air Laici Susu
  12. Air Blue Hawaian Lemonade
  13. Air Teh Bunga
  14. Air Kelapa Muda
  15. Air Bandung Cincau
  16. Air Barli
  17. Air Cincau
  18. Jus Ciku
  19. Jus Epal Asam Boi
  20. Jus Kiwi

Dapatkan Resepi Rahsia Air Balang Laris Di Sini

Semua resepi air ni telah dikaji keberkesanannya dan memang ramai sekali yang minat. Kalau modal tu tak banyak, elok ambil dua atau tiga jenis air sahaja dan fokus nak lariskan air balang itu sahaja.

Jenis air yang dibancuh ni merupakan salah satu faktor je nak berjaya. Strategi berniaga air balang kena betul dan tidak ikut-ikut orang. Jangan orang selah jual air dengan cara gitu, kita pun turut ikut sedangkan kita tak tahu pun apa strategi sebenarnya.

Kenapa air dia jual ramai orang beli sampai beratur??

Mesti ada rahsia menjual yang mungkin anda sendiri tak tahu dan mungkin tahu, tapi tak yakin dengan teknik dan strategi tersebut.

Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang

Panduan Bisnes Air Balang

Bisnes air balang ni sebenarnya merupakan bisnes yang evergreen. Boleh dijual anytime je.

Tak payah nak tunggu bulan Ramadan baru laris.

Contohnya dulu pernah trending air Kopi, air Mangga dan banyak lagi. Kalau tengok air mangga, sampai sekarang masih ramai orang membeli air mangga tersebut. Begitu juga dengan Teh Ais.

Panduan yang sangat bernilai sangat bagus untuk dimiliki oleh sesiapa pun. Nak buat secara part time boleh nak buat full time pun boleh.

Mungkin boleh all out bulan Ramadan nanti sebab permintaan sangat tinggi.

Masalahnya ramai yang tak tahu nak mula macam mana, kat mana nak dapatkan barang-barang mentah, cara nak buat air balang yang sedap dan macam-macam lagi.

Panduan Bisnes Air Balang ini dah sediakan semuanya.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang Sekarang

Gerenti tak tipu sebabnya memang ditulis oleh orang yang pernah buat sendiri bisnes air balang ini sehingga boleh buat RM7000 sebulan hanya dengan jual air balang je.

Kerja senang, bagi orang minum je. Tak payah pun nak pening kepala duduk ofis kena marah dengan bos ke, kejar dateline ke, kejar target ke.

Bancuh air, lepas tu jual kepada orang dan orang minum pun happy sebab dapat air minum yang sedap dan menyegarkan. Tambah pula musim panas…fuh..lega

The post Untung 500% Jual Air Balang Di Bulan Ramadan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/untung-500-jual-air-balang-di-bulan-ramadan/feed/ 0
Dah Lama Nampak Tak Update Blog Kan https://mohdfairiz.com/dah-lama-nampak-tak-update-blog-kan/ https://mohdfairiz.com/dah-lama-nampak-tak-update-blog-kan/#comments Tue, 23 Apr 2019 09:41:36 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=169 Kalau tengok tajuk blog ni, dah tahu dah memang ramai yang akan buat blogpost macam ni sebab tak tahu nak tulis apa sebenarnya. Walaupun banyak perkara aku nak tulis dalam blogpost, tapi banyak yang tak kesampaian. Sebab banyak yang jadi…

Read More

The post Dah Lama Nampak Tak Update Blog Kan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Kalau tengok tajuk blog ni, dah tahu dah memang ramai yang akan buat blogpost macam ni sebab tak tahu nak tulis apa sebenarnya.

Walaupun banyak perkara aku nak tulis dalam blogpost, tapi banyak yang tak kesampaian.

Sebab banyak yang jadi Whatsapp status daripada jadi blogpost. Mungkin sebab faktor malas nak tulis panjang-panjang.

Blog Abang Cendol kita ni pun dah sepi dah sejak dah berbini eh beranak dua ni kan. Kalau tengok last blogpost dia tu pun Jun 2018.

Mungkin sibuk concentrate kat blog-blog dia yang lebih profitable agaknya kot.

Aku walaupun banyak perkara nak cerita, apa perkembangan dan juga apa yang aku buat sekarang ni…kalau nak cerita memang banyak.

Ada dikalangan pembaca blog aku juga kata lama aku tak cerita tentang tempat makan. Memang ada tempat makan yang aku dah pergi dan aku saja tak tulis dalam ni.

Mood blogging tu mungkin dah kurang hangat berbanding dulu. Faktor usia kot dan makin banyak kerja di pejabat dan juga perkara lain yang mungkin buat aku rasa takde masa nak berblogging.

Tengok last punya entri pun bulan lepas. Sebulan sekali je tulis. Tak ke malas juga namanya tu..hehee.

Tapi alhamdulillah la juga, ada juga komisen affiliate yang masuk hasil dari blogpost blog ni juga.

Ada dua tiga projek aku terpaksa hold dulu dan Insyallah akan jalan semula bila tiba masanya nanti. Sekarang nak fokus pada perkara-perkara offline terlebih dahulu.

Paling penting tak lama lagi aku nak pindah rumah juga. Satu lagi kesibukan.

Nampak macam senang je kan pindah rumah. Tapi banyak sebenarnya perkara nak buat sebelum dan sesudah pindah rumah nanti.

Ok lah macam dah panjang sangat aku membebel takde isi dan value pun.

At least orang tahu juga aku masih lagi nak berblogging daripada biarkan blog ini tak bertulis sampai 3-4 tahun. Kalau nak stop senang je, aku tak payah nak bayar hosting blog ni..habis..

The post Dah Lama Nampak Tak Update Blog Kan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/dah-lama-nampak-tak-update-blog-kan/feed/ 1
Panduan Lengkap Borong Dari China Dalam Masa 7 Hari Je https://mohdfairiz.com/panduan-lengkap-borong-dari-china-dalam-masa-7-hari-je/ https://mohdfairiz.com/panduan-lengkap-borong-dari-china-dalam-masa-7-hari-je/#respond Mon, 25 Mar 2019 12:20:03 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=162 Kalau sebut Bisnes Borong Dari China ni dah tentu ramai yang dah tahu beberapa lubuk yang biasa orang dapatkan barang untuk memborong. Tapi kalau ada yang pernah beli dari web borong tersebut pun, ada yang masih buat kajian demi kajian…

Read More

The post Panduan Lengkap Borong Dari China Dalam Masa 7 Hari Je appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Kalau sebut Bisnes Borong Dari China ni dah tentu ramai yang dah tahu beberapa lubuk yang biasa orang dapatkan barang untuk memborong.

Tapi kalau ada yang pernah beli dari web borong tersebut pun, ada yang masih buat kajian demi kajian dan memilih secara rawak supplier yang benar-benar dipercayai.

Borong Dari China Dalam Masa 7 Hari Sampai ke Malaysia

Cara ini telah dibuktikan dan salah seorang rakan saya yang telah memborong dari China dengan jumlah yang banyak sekali.

Paling banyak sekali amaun yang dia pernah order bagi satu order hanya RM30,000 sahaja. Selamat sampai ke tempat beliau dalam masa 7 hari je. Cepat kan?

Panduan Lengkap Borong Dari China

Borong banyak-banyak, simpan stok dan jual di Malaysia. Kalau tak larat nak buat sorang-sorang, cuba buat satu team untuk menjual.

Kumpulkan modal sorang sikit dan cuba buat jualan masing-masing melalui akaun seller masing-masing.

Kalau tak reti nak menjual di Shopee atau Lazada takpe. Ada banyak channel lain yang mungkin anda rasa lebih mudah seperti di Whatsapp Group, FB Group dan sebagainya.

Contoh produk yang memang membuatkan ramai orang rambang mata tiap kali ‘gaji’…kain pasang, kain tudung, cadar patchwork, cadar 3D dan pelbagai lagi jenis barang¬† yang rasanya sentiasa mempunyai permintaan yang tinggi.

Cuba Borong Dari China, Murah & Cepat

Kalau tak mampu nak borong dalam jumlah yang banyak, cuba dulu dalam kuantiti yang sedikit. Caranya tak susah mana, panduan lengkap anda boleh belajar sendiri melalui video tutorial yang rakan saya telah sediakan untuk anda.

Bagi tempoh promosi ini, amat bertuah bagi anda jika milikinya sekarang dengan harga yang sangat murah jika nak dibandingkan dengan keuntungan dan nilai ilmu yang anda dapat nanti.

Klik pada link di bawah untuk dapatkan Panduan Lengkap Borong Dari China dengan harga promosi. Dengar kata, tak lama lagi beliau nak naikkan harga sebab macam makin ramai yang minat nak beli.

Dapatkan Panduan Lengkap Borong Dari China Di Sini

Tak rugi anda dapatkannya sebab banyak BONUS yang disediakan oleh beliau. Contohnya akaun LIFETIME PREMIUM bagi memudahkan anda untuk borong barang dari China.

Panduan Lengkap Borong Dari China

Anda juga akan dapat senarai supplier-supplier dari pelbagai jenis barang yang laku keras. Contact sahaja mereka melalui Wechat dan anda boleh dapatkan katalog mereka secara online beserta gambar yang jelas dan profesional untuk anda gunakan juga.

Kalau rasa ada apa-apa nak tanya, anda boleh masuk dalam FB Group mereka yang dikhaskan untuk pembeli video tutorial Panduan Lengkap Borong China sahaja. Jadi memang ekslusif sungguh!

Raya pun dah nak dekat ni kan. Dah tentu ramai nak cari langsir baru, cadar tilam baru dan mungkin perabot baru yang boleh dibeli secara online je. Murah dan cepat pula tu kan.

Silap-silap anda sendiri membeli untuk kegunaan sendiri. Jimat kan, dapat harga supplier lagi tu. Jimat belanja raya. Sambil shopping buat duit raya jual barang dari China…kan?

Jangan tunggu lagi kalau rasa nak buat duit raya yang banyak tahun ni. Pakat dengan member,  kongsi modal dan cuba buat jualan. Target sales untuk dapat berapa, atau paling kurang habiskan stok yang ada dengan keuntungan yang tinggi.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Lengkap Borong Cina Sekarang

The post Panduan Lengkap Borong Dari China Dalam Masa 7 Hari Je appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/panduan-lengkap-borong-dari-china-dalam-masa-7-hari-je/feed/ 0