MohdFairiz.com https://mohdfairiz.com Dalam Blog Ada Ceritanya Sat, 19 Oct 2019 07:43:15 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.4 Bagaimana Mamat Ni Jual iPhone Ori Dapat 2-3K Sebulan https://mohdfairiz.com/bagaimana-mamat-ni-jual-iphone-ori-dapat-2-3k-sebulan/ https://mohdfairiz.com/bagaimana-mamat-ni-jual-iphone-ori-dapat-2-3k-sebulan/#comments Sat, 19 Oct 2019 07:43:15 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=219 Kalau cerita tentang iPhone boleh katakan ramai yang memang gila dengan handphone ni. Kat seluruh dunia memang tergila-gilakan jenama buah ni. Aku pernah ada iPad dan terbaru adalah Macbook Pro… Camne rasanya dah pakai dua generasi barangan Apple yang aku…

Read More

The post Bagaimana Mamat Ni Jual iPhone Ori Dapat 2-3K Sebulan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Kalau cerita tentang iPhone boleh katakan ramai yang memang gila dengan handphone ni. Kat seluruh dunia memang tergila-gilakan jenama buah ni.

Aku pernah ada iPad dan terbaru adalah Macbook Pro

Camne rasanya dah pakai dua generasi barangan Apple yang aku rasa sangat lejen.

Bagaimana Mamat Ni Jual iPhone Ori Dapat 2-3K Sebulan

Bagi aku memang sangat best dan barulah aku tau, kenapa ramai yang suka sangat pakai barang jenama buah Apple ni.

Selain daripada harganya yang mahal, kalau tengok pada harga terkini iPhone 11 kat Apple Store, memang cecah RM5,000 untuk sebuah iPhone.

Bagi yang memang ada bajet nak beli tu, kalau nak beli silakan..tapi kalau takde, korang boleh dapatkan iPhone yang terdahulu seperti iPhone 7 atau iPhone 8 yang masih lagi relevan digunakan.

Bahkan ramai juga yang masih pakai iPhone 6, iPhone 6s dan sebagainya. Bagi yang nak merasa pakai iPhone tu, mesti pening nak cari model iPhone yang lama-lama ni kat mana ye?

Mamat Ni Muncul Jual iPhone Model Lama

Azizi ZulkefliSaudara Azizi Zulkefli ni terfikir yang permintaan terhadap iPhone model lama ni sangat tinggi. Cuma yang menjadi persoalan kat mana nak dapatkan stok iPhone model lama ni dengan harga terbaik dan masih dalam keadaan cemerlang.

Takkan nak beli balik model-model yang lama di website Mudah dan jual balik..macam tak berbaloi je tengok harga dan keadaan iPhone tu pun belum tentu elok untuk dijual semula.

Oleh sebab itu, mamat ni dapat satu lubuk best di China untuk dapatkan model-model iPhone yang lama dan masih lagi boleh digunakan.

Apa yang best, dia dapat dengan harga borong, dah tentulah tak sama dengan harga kalau beli sebuah iPhone je kan.

Paling best, beliau pun jual balik handphone tu dengan harga semasa yang ada di pasaran dengan kadar keuntungan yang agak tinggi juga.

Ketahui Bagaimana Mamat Ni Buat Bisnes Gajet Power!

Dah tengok ada peluang baik, jadi dia pun cuba la juga gajet-gajet lain yang mendapat permintaan tinggi seperti Powerbank, kabel iPhone dan banyak lagi.

Dari situ beliau dah nampak tak payah pun nak jual semua barang kalau nak berjaya dalam Bisnes Gajet ni.

Sebabnya kalau fokus terhadap permintaan yang ada, boleh survive. Cuma kena la ada taktiknya supaya taklah kita menanggung kerugian.

Aku tengok boleh dikatakan pengguna iPhone yang lama-lama ni banyak dikalangan student. Ada yang kata iPhone ni kameranya cantik daripada handphone Android.

So banyak la dikalangan student, terutamanya perempuan yang memang pakai iPhone. Kalau tengok di restorang-restorang, kebanyakan student perempuan pakai iPhone lah…paling cikai, iPhone 5 la kalau sekarang ni kan.

Kesimpulannya kalau korang ada terfikir nak buat bisnes ni, boleh tengok apakah langkah terbaik yang harus korang ambil, terutamanya bisnes gajet.

Sebab tak semua bisnes caranya sama. Apa yang paling penting sebenarnya marketing dan orang tahu yang korang ada buat bisnes apa..itu lebih penting daripada campur adukkan semuanya sekaligus.

Kalau korang ada impian nak berjaya macam mamat ni juga, boleh ikut jejak langkah beliau yang dah beliau kongsikan dalam ebook Bisnes Gajet.

Tak rugi sebenarnya untuk labur dalam ilmu daripada orang yang dah berpengalaman, sekurang-kurangnya boleh nampak peluang yang lebih besar lagi nanti kan.

Rebut peluang ni cepat, sebab dengar cerita ramai sangat yang dah beli dan buat..takkan korang nak ketinggalan? Klik link kat bawah ni dan terus je buat pembelian, fahamkan terus je buat. Jangan berlengah lagi.

Ketahui Bagaimana Mamat Ni Buat Bisnes Gajet Power!

The post Bagaimana Mamat Ni Jual iPhone Ori Dapat 2-3K Sebulan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/bagaimana-mamat-ni-jual-iphone-ori-dapat-2-3k-sebulan/feed/ 1
5 Langkah Best Buat Bisnes Gajet https://mohdfairiz.com/5-langkah-best-buat-bisnes-gajet/ https://mohdfairiz.com/5-langkah-best-buat-bisnes-gajet/#respond Mon, 30 Sep 2019 14:01:31 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=210 Bisnes Gajet sudah semestinya sinonim di Malaysia ini. Kalau dapat kita lihat ada banyak kedai gajet yang jual barangan untuk telefon seperti cendawan selepas hujan tumbuhnya. Tapi pembelinya takde la ramai mana pun. Untuk ke buat bisnes gajet ni? Buat…

Read More

The post 5 Langkah Best Buat Bisnes Gajet appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Bisnes Gajet sudah semestinya sinonim di Malaysia ini. Kalau dapat kita lihat ada banyak kedai gajet yang jual barangan untuk telefon seperti cendawan selepas hujan tumbuhnya.

Tapi pembelinya takde la ramai mana pun. Untuk ke buat bisnes gajet ni?

Buat bisnes gajet bukan main hentam je bro. Kena la ada taktik dan strateginya.

5 Langkah Best Buat Bisnes Gajet

Apa kata cuba korang praktikkan 5 langkah best untuk buat bisnes gajet dengan lebih menarik dan teratur. Lebih menarik lagi, korang tak payah nak susah-susah sewa kedai untuk gajet yang nak dijual tu.

Senang je kan?

Modal dan Research

Pertama sekali sebagai permulaan, dah tentulah sediakan sedikit modal. Berapa itu bergantung kepada sebesar mana bisnes gajet yang nak korang mulakan tu. Untuk permulaan, saya cadangkan untuk fokus kepada satu atau dua barang yang hot je kat Malaysia ni.

Sasaran utama dah tentulah kepada mereka yang fanatik sangat dengan gajet-gajet ini. Juga kuasa beli mereka untuk membeli barangan tersebut dengan harga yang murah dan juga berulang kali.

Cuba buat sedikit research bagi yang student nak buat bisnes gajet tu, mungkin boleh mulakan dengan bisnes tempered glass pasang face to face untuk permulaan. Bijak kan?

Belajar Dari Yang Pakar

Dah semestinyalah korang kena dapatkan sedikit ilmu untuk masuk ke dalam bisnes gajet ni. Paling mudah dapatkan je ebook Bisnes Gajet ini dan terus mulakan tanpa ragu-ragu lagi.

Klik Untuk Dapatkan Ebook Bisnes Gajet Paling Laris Ni!

Ilmu yang sangat bagus ini dikongsikan oleh saudara Azizi Zulkefli ini sangatlah berharga kerana korang tak perlu lagi risau sama ada langkah yang dibuat tu betul atau tidak.

Nak dengan tak nak je..cari duit lebih kan.

Setup Kedai Online

Benda paling senang korang boleh buat, adalah dengan hasilkan satu profil Instagram yang mana mudah untuk korang upload barangan yang korang nak jual tu.

Ada banyak gajet-gajet yang laku keras. Contohnya iPhone model yang lama-lama…eh..ORI ke?

Ya..memang iPhone ori yang dijual, tapi dari mana ye mereka dapat stok iPhone lama yang original tu dan dijual dengan harga yang mampu milik lagi.

Semua iPhone tu masih boleh digunakan lagi dan tiada masalah pun.

Ebook Bisnes Gajet ada jawapan yang dicari. Kat mana nak dapatkan dengan mudah.

Promosi, Promosi, Promosi

Orang takkan tahu korang ada jual gajet kalau korang tak beritahu orang lain. Jangan la diam je.

Cuba update hari-hari kat Instagram ke, dekat Facebook ke..contoh stok gajet yang korang dah jual. Atau ada stok baru sampai yang memang akan habis…atau orang dah booking siap-siap.

Itu menandakan korang sentiasa aktif menjual dan juga pastikan mudah untuk dihubungi.

Kawal Cashflow

Dah untung banyak, kawal perbelanjaan cashflow bisnes anda tu. Jangan dapat untuk RM1000, dah pergi habiskan duit tu, sekali nak pusing untuk modal dah takde.

Baik tak payah buat bisnes macam tu kan.

Apa pun buat Bisnes Gajet ni memang menjadi idaman ramai nak buat. Tapi tak ramai yang nampak lubuk emas disitu disebabkan tak fokus.

Ada yang fokus hanya jual satu item sahaja, dah boleh buat sampai 5 angka sebulan dengan gigihnya.

Korang tak nak jadi macam tu ke? Buat Bisnes Gajet sampai dapat 5 angka sebulan?

Kalau rasa tak nak terlepas, cuba baca Ebook Bisnes Gajet ni dan praktikkan. Mana tahu dapat tambahkan pendapatan yang ada tu kan.

Klik Untuk Dapatkan Ebook Bisnes Gajet Paling Laris Ni!

 

The post 5 Langkah Best Buat Bisnes Gajet appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/5-langkah-best-buat-bisnes-gajet/feed/ 0
Mula Vlogging, Jom Support! https://mohdfairiz.com/mula-vlogging-jom-support/ https://mohdfairiz.com/mula-vlogging-jom-support/#comments Tue, 28 May 2019 15:04:05 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=193 Baru semalam aku berjaya buat satu video blog iaitu vlogging orang kata. Video ini merupakan video pengenalan aku dan memang sangat simple je setup untuk Youtube ni. Logo channel dan juga cover channel pun aku tak sempat buat lagi.  …

Read More

The post Mula Vlogging, Jom Support! appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Baru semalam aku berjaya buat satu video blog iaitu vlogging orang kata. Video ini merupakan video pengenalan aku dan memang sangat simple je setup untuk Youtube ni. Logo channel dan juga cover channel pun aku tak sempat buat lagi.

 

Aku rakam menggunakan webcam Logitech C615 yang bagi aku masih murah dan sangat berkualiti. Boleh shoot sehingga 1080p, tapi disebabkan kemampuan recording laptop aku ni cuma 720p sahaja, aku terpaksa setting 720p sahaja sebabnya kalau aku set 1080p, video akan jadi lag dan sangat tak best.

Video ini kalau korang tengok macam tight je screen kan. Sebabnya aku masih lagi mencari-cari setting yang sesuai untuk aku record. Lepas aku upload baru aku tengok balik tutorial yang ada di Youtube.

Untuk record screen aku gunakan software Freeware iaitu OBS yang memang sangat popular dikalangan Youtube sebabnya free je download. Boleh download melalui link OBS Studio ni.

Kalau tengok video kualiti video ni pun tak berapa best kan. Audio buat masa ni aku gunakan mikrofon webcam tu sahaja. Setakat ni kualiti sangat baik dan aku baru je beli mikrofon USB yang lain iaitu Fifine K669B.

Aku dah buat review untuk mikrofon tu, korang boleh tengok kat video seterusnya tu.

Ada banyak lagi video yang bakal menyusul. Sebagai seorang Youtuber, memang aku akan cuba untuk penuhkan lagi content kat channel ini dan cuba perbaiki lagi content dan juga cara penyampaian aku di Youtube supaya taklah bosan sangat kan.

Apa yang penting content video Youtube boleh membantu mereka yang mencari info dalam bentuk video. Sebab aku pun kadang-kadang kecewa sebab takde review daripada Youtube Malaysia.

Sebagai tanda sokongan korang, boleh Like, Share dan Subscribe video ini supaya aku lebih bermotivasi untuk meneruskan lagi video-video untuk tontonan semua. Terima kasih!

Youtube Channel – http://youtube.com/reezluv

The post Mula Vlogging, Jom Support! appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/mula-vlogging-jom-support/feed/ 4
Apa Rahsia Hari-Hari Sold Out Jual Air Balang Je Pun https://mohdfairiz.com/apa-rahsia-hari-hari-sold-out-jual-air-balang-je-pun/ https://mohdfairiz.com/apa-rahsia-hari-hari-sold-out-jual-air-balang-je-pun/#comments Thu, 25 Apr 2019 13:05:05 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=175 Jual Air Balang ni memang ramai yang dah buat dan memang bagi sesiapa yang pernah buat, mereka tahu nilai keuntungan yang mereka dapat tu tentu lumayan. Tapi tak semua cerita best kan kalau meniaga ni. Biasa la kan adat dalam…

Read More

The post Apa Rahsia Hari-Hari Sold Out Jual Air Balang Je Pun appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Jual Air Balang ni memang ramai yang dah buat dan memang bagi sesiapa yang pernah buat, mereka tahu nilai keuntungan yang mereka dapat tu tentu lumayan.

Tapi tak semua cerita best kan kalau meniaga ni. Biasa la kan adat dalam berniaga ada la untung dan rugi. Tapi margin keuntungan jual air ni kebanyakannya adalah tinggi berbanding modal yang rendah je.

Tinggal beberapa hari je lagi bulan Ramadan akan menjelang. Sudah tentu Air Balang merupakan antara produk yang paling laris sekali jualannya. Tambah pula sekarang ni musim panas.

Dah tentu air merupakan dapat mencatatkan jualan yang tertinggi. Tambah pula kalau air yang diniagakan tu sangat sedap, kaw dan VIRAL lagi tu.

Fuh..tentu beratur orang nak beli…

Tapi zaman sekarang ni ada banyak faktor sebenarnya air balang tu boleh VIRAL dan juga laris buat orang beli banyak kali.

Panduan Bisnes Air Balang

Resepi Air Balang Sedap

Antara faktor utama yang membuatkan ramai orang beli air yang dijual tu adalah rasa yang sedap. Kalau buat air mangga tu, memang kaw sekali rasa MANGGA. Kalau tak tahu nak bancuh air bagi sedap, memang susah rasanya nak sold out hari-hari air balang yang dijual tu.

Dapatkan Resepi Rahsia Air Balang Laris Di Sini

Penjual Yang Stylo Kreatif

Ada yang buat strategi jualan yang kreatif. Contohnya dia buat banner besar-besar dan jelas orang baca dari jauh boleh nampak dia jual air apa.

Kalau tak, orang lalu, sepi je sebab tak tahu air apa yang dijual. Warna mungkin sama, tapi rasanya tak sama, memang fail nak beli lagi.

Terdapat juga yang buat macam-macam cara seperti menyanyi, buat nada yang tinggi panggil orang supaya dapat tarik perhatian dan sebagainya.

Contohnya macam dalam video kat bawah ni, tak pasal-pasal masuk Youtube Buletin Utama lagi tu kan.

Gerai Dijaga Bersih

Orang berniaga ni ramai yang perhati tau tak. Zaman sekarang ni kalau orang rasa nak viralkan kita, senang je. Masing-masing dah ada handphone dan kejap je gambar-gambar yang tak best akan viral dan menjejaskan perniagaan air balang kita ni.

Jadi jaga elok-elok perniagaan air balang ni sebab kalau tak dijaga kebersihan boleh menyebabkan penyakit dan mungkin boleh membawa maut. Gunalah air dan juga bekas air balang yang bersih. Jaga juga persekitaran tempat berniaga supaya sedap mata memandang dan mudah orang nak beli.

Kebersihan dan tatacara pemakaian penjual air balang juga kena la kemas dan juga bersih supaya takde la orang rasa loya nak beli. Kalau ada baju company dengan nama perniagaan air balang ni lagi bagus dan nampak kita serius dengan perniagaan yang diceburi.

Jadi kalau anda rasa minat nak berniaga air balang, mulakan dengan bijak dan buat keuntungan yang berganda-ganda dengan teknik dan strategi yang betul.

Kalau rasa tak tahu nak mulakan dari mana dan bagaimana, mungkin Panduan Bisnes Air Balang ini dapat membantu mereka yang berminat nak mulakan Bisnes Air Balang sendiri.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang Sekarang

Dengar cerita ramai yang dah dapatkan panduan bisnes air balang ini walaupun pertama kali dah buat banyak untung walaupun buat secara part time je.

testimoni bisnes air balang

Tak payah nak jual banyak-banyak air pun dah boleh sold out jualan. Janji untung dan mencapai matlamat, ye tak?

testimoni bisnes air balang

Rsanya takde alasan lagi untuk mendapatkan Panduan Bisnes Air Balang ini kan. Klik dan terus buat. Jangan tunggu lagi ye.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang Sekarang

The post Apa Rahsia Hari-Hari Sold Out Jual Air Balang Je Pun appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/apa-rahsia-hari-hari-sold-out-jual-air-balang-je-pun/feed/ 3
Untung 500% Jual Air Balang Di Bulan Ramadan https://mohdfairiz.com/untung-500-jual-air-balang-di-bulan-ramadan/ https://mohdfairiz.com/untung-500-jual-air-balang-di-bulan-ramadan/#respond Thu, 25 Apr 2019 05:39:25 +0000 http://mohdfairiz.com/?p=183 Ramai yang tak tahu sebenarnya keuntungan jual air balang ni waktu bulan Ramadan memang sangat tinggi. Memang ramai yang ambil peluang untuk jual air pada bulan puasa sebabnya memang sentiasa mendapat permintaan. Walaupun begitu, berniaga air balang ni kena ada…

Read More

The post Untung 500% Jual Air Balang Di Bulan Ramadan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
Ramai yang tak tahu sebenarnya keuntungan jual air balang ni waktu bulan Ramadan memang sangat tinggi. Memang ramai yang ambil peluang untuk jual air pada bulan puasa sebabnya memang sentiasa mendapat permintaan.

pengalaman jual air balang

Walaupun begitu, berniaga air balang ni kena ada strateginya yang tersendiri.

Kalau syok sendiri rasa sedap air tu pun tak bagus juga. Kena pilih juga sebenarnya apakah pilihan air yang digemari ramai.

Rasanya ada lebih 20 jenis air yang paling popular sekali:

  1. Jus Mangga
  2. Jus Tembikai Susu
  3. Jus Tembikai
  4. Jus Carrot Susu
  5. Jus Asam Boi & Limau Kasturi
  6. Jus Mata Kucing
  7. Jus Air Jagung
  8. Jus Nenas Madu
  9. Jus Buah Naga (Dragon Fruit)
  10. Air MILO
  11. Air Laici Susu
  12. Air Blue Hawaian Lemonade
  13. Air Teh Bunga
  14. Air Kelapa Muda
  15. Air Bandung Cincau
  16. Air Barli
  17. Air Cincau
  18. Jus Ciku
  19. Jus Epal Asam Boi
  20. Jus Kiwi

Dapatkan Resepi Rahsia Air Balang Laris Di Sini

Semua resepi air ni telah dikaji keberkesanannya dan memang ramai sekali yang minat. Kalau modal tu tak banyak, elok ambil dua atau tiga jenis air sahaja dan fokus nak lariskan air balang itu sahaja.

Jenis air yang dibancuh ni merupakan salah satu faktor je nak berjaya. Strategi berniaga air balang kena betul dan tidak ikut-ikut orang. Jangan orang selah jual air dengan cara gitu, kita pun turut ikut sedangkan kita tak tahu pun apa strategi sebenarnya.

Kenapa air dia jual ramai orang beli sampai beratur??

Mesti ada rahsia menjual yang mungkin anda sendiri tak tahu dan mungkin tahu, tapi tak yakin dengan teknik dan strategi tersebut.

Panduan Lengkap Memulakan Bisnes Air Balang

Panduan Bisnes Air Balang

Bisnes air balang ni sebenarnya merupakan bisnes yang evergreen. Boleh dijual anytime je.

Tak payah nak tunggu bulan Ramadan baru laris.

Contohnya dulu pernah trending air Kopi, air Mangga dan banyak lagi. Kalau tengok air mangga, sampai sekarang masih ramai orang membeli air mangga tersebut. Begitu juga dengan Teh Ais.

Panduan yang sangat bernilai sangat bagus untuk dimiliki oleh sesiapa pun. Nak buat secara part time boleh nak buat full time pun boleh.

Mungkin boleh all out bulan Ramadan nanti sebab permintaan sangat tinggi.

Masalahnya ramai yang tak tahu nak mula macam mana, kat mana nak dapatkan barang-barang mentah, cara nak buat air balang yang sedap dan macam-macam lagi.

Panduan Bisnes Air Balang ini dah sediakan semuanya.

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang Sekarang

Gerenti tak tipu sebabnya memang ditulis oleh orang yang pernah buat sendiri bisnes air balang ini sehingga boleh buat RM7000 sebulan hanya dengan jual air balang je.

Kerja senang, bagi orang minum je. Tak payah pun nak pening kepala duduk ofis kena marah dengan bos ke, kejar dateline ke, kejar target ke.

Bancuh air, lepas tu jual kepada orang dan orang minum pun happy sebab dapat air minum yang sedap dan menyegarkan. Tambah pula musim panas…fuh..lega

The post Untung 500% Jual Air Balang Di Bulan Ramadan appeared first on MohdFairiz.com.

]]>
https://mohdfairiz.com/untung-500-jual-air-balang-di-bulan-ramadan/feed/ 0