5 Wishlist Gajet 2013-2014

Gajet mesti ramai yang suka kan? Tambah pulak kalau gajet tu mahal dan berguna kat korang.Bagi aku memang ada banyak, tapi aku listkan disini cuma 5 sahaja la. Sebab ikut nafsu, memang banyak lagi nak..tapi disebabkan ini cuma gajet..so rasanya tak banyak sangat. Ok jom tengok apa rasanya Wishlist Gajet untuk tahun 2013 dan 2014.

1.Nikon D800 atau D700

Nikon-D800

-kedua-dua body DSLR ni merupakan jenis fullframe yang mana bukan crop body yang macam aku guna skang ni iaitu D90..kesedapan gambar yang aku inginkan macam tak dapat lagi..so memang aku kena dapatkan nanti. Untuk pengetahuan, model D700 dah tak keluar dah dikilang, cuma kena cari second hand la nampaknya.

2.Lense 70-200mm f2.8

Nikon70-200f 2-8

-tak dapat body fullframe pun takpe, asalkan aku ada lense telefoto ni.Sebabnya ada jenis gambar yang aku tangkap, tak boleh dapat dengan lense yang aku guna skang ni. Tapi kalau tak dapat Nikon, dapat Tamron atau Sigma pun ok dah..Tapi tengah ushar-ushar Nikon 80-200mm f2.8..harga macam best je nak beli tu kan 😀

3.iMac atau Macbook Pro

imac & macbook

-aku bukanlah seorang gamer..dalam laptop aku skang ni memang takde pun game. Cuma skang aku main game kat iPad aku je..Game Candy Crush yang aku gila..yang lain belum gila lagi..hehe..Macbook rasanya sebab senang nak angkut sana sini dan sudah semestinya retina display..13 inci je rasanya..besar-besar susah nak simpan..rasa gedabak besar aku tengok kalau sampai 15 inci.

4.Samsung Galaxy S4

 Galaxy_S4

-ini bukan keperluan aku sangat pun.Sebab tengok iklan dan juga macam-macam review blogger pasal S4 ni..ttibe tergoda plak dah..haha..kenapa tidak iPhone?Tah la..takde bernafsu kat iPhone lagi setakat ini.

5.External Hard Disk 2-10 TB

External Hard Disk

-aku sebenarnya taktau nak tulis apa..hahaa..cuma ini yang terlintas.Ada ke sampai 10 TB External Hard Disk? Kalau ada memang aku nak la.Setakat ni aku cuma pakai 500GB..itu pun tak penuh lagi pun..penuh dengan movie je..hehe..

Itu je kononnya wishlist..salah satunya mungkin akan dapat tahun hadapan…insyallah..nombor 1 hingga 3 je aku harapkan sangat..hehee

p/s: baru-baru ini kena rachun plak ngan geng Canon…aptb betei.. -.-

23 Comments

  1. ch July 3, 2013
  2. Abdur Rozak June 25, 2013
  3. puanbee June 21, 2013
    • reez June 21, 2013
  4. fyna June 21, 2013
    • reez June 21, 2013
  5. Joe June 20, 2013
  6. titan June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  7. hafizrahim June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  8. Aya June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  9. Boni Ultra Kacak June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  10. Mus June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  11. Ummi Hanie June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  12. MK Kimi June 20, 2013
    • reez June 20, 2013
  13. adarain June 20, 2013
    • reez June 20, 2013

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.