Alcatel OneTouch Idol X dan Ninetology Z1

Alcatel OneTouch Idol X

Dah lama aku perhatikan Alcatel One Touch Idol X ni sejak aku ushar kat Lazada. Salah satu sebabnya mungkin sebab harganya yang murah dan membuatkan aku rasa nak belinya dengan kadar segera kat Lazada. Ikut nafsu memang aku beli je terus. Tapi disebabkan ada keperluan lain..aku sabar je lah. Aku tengok review pada video Amanz pun aku terasa best…tak caya? Korang tengok la sendiri video kat bawah.

Aku tengok memang ramai sangat blogger yang review pasal Ninetology..cuma aku belum sempat merasa pegang sendiri kedua-dua jenis handphone ini. Aku tak nampak lagi blogger yang review sampai aku rasa nak membeli handphone tu dengan kadar yang segera. Semuanya just mention tentang feature dan teknologi yang ada pada phone tu. Yelah..pinjam pun bukan lama sangat kan?hehe..

Bagi aku sebagai heavy user, yang aku sangat menggunakan handphone ini untuk Twitter,Instagram,Facebook dan lain-lain, aku perlukan handphone yang apabila aku pegang..aku tau..that’s the phone yang aku harus beli..sama ada berat atau ringan..Kualiti speaker ketika aku memandu pun aku harus test sebabnya kalau masa memandu tak berapa dengar pakai loudspeaker..itu boleh katakan amat tak best..mcm phone aku sekarang..aih..patut tukar dah ni..:D

Satu lagi, adakah kelajuan dan kesedapan jari aku menolak slidernya tu setanding iPhone? Sejak aku pakai iPad Mini ni..memang tak mengecewakan lagi..tambah plak dah upgrade ke iOS7..

Aku harap ada blogger yang review secara bervideo supaya best sikit aku rasa nak tengok korang menggunakannya..hoho..daripada unboxing sampai la korang bawak pergi jalan-jalan. Aku tak tengok sangat pasal megapixel dan juga option HDR bagai..sebabnya janji bila aku shoot dalam keadaan yang sesuai, gambar tersebut kualitinya baik…shoot malam, atau siang…ada tekniknya sebenarnya menggunakan camera phone ni..Setakat ni, aku salute pada camera pada iPad atau iPhone berbanding Samsung…..memang beza sangat..:D

So pada korang yang terer bab review ni………..mana best lagi? Kalau best…apa yang bestnya Ninetology tuuu?? (muncung)

Jom tengok kat Lazada kot harga dah lagi murah?

3 Comments

  1. hafizmd December 3, 2013
    • reez December 3, 2013
  2. titan November 29, 2013

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.