Cara Main Saham Dengan Betul

Istilah Main Saham ni sebenarnya ramai yang salah anggap. Dah macam main-main je bunyinya kan. Kalau nak diikutkan Saham ni bukan mainan. Semuanya melibatkan duit..dan ianya digelar jual beli saham atau pelaburan saham. So kalau Main Saham ni, agak kurang sesuai la kan.

Panduan Jual Beli Saham

Panduan Jual Beli Saham

Tapi tahu ke korang Cara Main Saham dengan betul?

Dalam Ebook Panduan Saham, ada diterangkan secara detail tentang bagaimana seorang trader saham itu mendapat keuntungannya dengan beberapa teknik yang korang sendiri tak pernah terduga. Mungkin trader forex sendiri kurang faham. Kalau korang dah biasa dengan Forex, just go on je. Sebab ini merupakan teknik yang sesuai digunakan oleh trader saham di Bursa Malaysia.

Biasanya untuk membolehkan korang menjual dan membeli saham, korang perlulah ada akaun CDS (Central Depository System) yang mana ianya merupakan satu akaun yang korang wajib daftar.

Cara daftar, korang boleh pergi ke mana-mana bank yang terlibat dalam urusniaga jual beli saham ini. Klik Sini untuk dapatkan list penuh.

Cara Daftar Akaun CDS:

1.Pergi ke mana-mana bank seperti yang aku telah berikan sebelum ini dan pergi ke kaunter dan request untuk buka akaun CDS.

2.Jangan lupa bawa IC untuk daftar akaun ye.Sediakan juga siap-siap dua salinan IC yang telah disahkan.

3.Kosnya cuma RM10.00 sahaja

4.Tunggu sekejap untuk staf bank tu proses akaun korang.Biasanya tak lama..lebih kurang 10 minit je, akaun korang akan siap.

5.Korang akan diberikan nombor akaun CDS yang mana kalau korang dah ada nombor ni bermakna korang dah boleh membeli saham secara online..paling senang adalah di Maybank2u. 😀

Kalau korang nak tahu ada beberapa teknik hidden yang amat best diceritakan dalam Ebook Panduan Saham, elok korang dapatkannya segera. Mesti korang akan bertambah semangat nak melabur dan melibatkan diri dalam urusniaga jual beli saham ni. 😀

33 Comments

  1. JHUNENHAIDHIE November 13, 2016
    • reez November 13, 2016
  2. fyna November 25, 2014
  3. hafiz October 12, 2014
  4. Pahan October 12, 2014
    • reez October 12, 2014
  5. Zuan August 12, 2014
    • reez August 12, 2014
    • blog amir August 26, 2014
  6. Akmal Zaidi August 6, 2014
  7. Ezza Nafieza July 8, 2014
    • reez July 8, 2014
  8. Annisa Biz June 9, 2014
    • blog amir August 26, 2014
  9. nazim March 8, 2014
  10. Awang March 4, 2014
    • reez March 4, 2014
      • blog amir May 28, 2014
    • arar February 12, 2016
  11. halim December 20, 2013
  12. halim December 20, 2013
    • reez December 20, 2013
      • halim December 20, 2013
  13. Am December 19, 2013
    • reez December 19, 2013
      • blog amir May 28, 2014
  14. sue December 17, 2013
    • reez December 17, 2013
  15. BUATBEST ? October 8, 2013
  16. Ghazali September 9, 2013
    • blog amir August 26, 2014
  17. Khairul Zamri August 22, 2013

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.