Justify & Underline Hilang Pada WordPress 4.7

Jika korang sebagai blogger menggunakan WordPress versi terkini iaitu WordPress 4.7 selepas diupdate, tentu ada yang tak perasan akan perubahan yang berlaku pada text editor di WordPress. Sebenarnya aku sendiri pun rasa kekok pada mulanya, eh dah hilang ke?

Justify & Underline Hilang Pada WordPress 4.7

Bagaimana nak munculkan kembali button Justify dan juga Underline tu ye?

Masalah ni sebenarnya tak rumit mana pun, mudah je. Kalau korang Google sendiri pun dah dapat jawapannya..

Dalam pencarian aku untuk selesaikan masalah ini aku terjumpa satu tutorial untuk munculkan kembali option tersebut pada text editor.

Caranya adalah seperti berikut:

  1. Pergi ke Plugins – Add New
  2. Taip Re-add text underline and justify pada ruangan search.
  3. Install dan Activate plugin

Kemudian korang akan perhatikan option Justify dan juga Underline tu akan muncul kembali. Jadi bolehlah korang tulis blogpost korang dengan lebih kemas dan teratur. Sedap la mata memandang, tak gitu.

Diharapkan dapat membantu bagi mereka yang mungkin buntu nak selesaikan masalah ini. 😛

7 Comments

  1. mindloading June 6, 2017
    • reez June 6, 2017
  2. nikkhazami January 25, 2017
  3. Mus January 21, 2017
  4. Adi Azudin January 10, 2017
  5. rujukan January 10, 2017
  6. sabree hussin January 4, 2017

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.