Kerja Sebagai Online Translator Di Rumah

Kerja sebagai online translator sebenarnya merupakan kerja yang nampak mudah bagi sesetengah orang, dan juga dapat menambahkan pendapatan seseorang yang pandai dalam penterjemahan. Ini memang duit mudah bagi mereka yang ingin menambahkan pendapatan sampingan mereka di masa lapang.

Sebenarnya ada banyak jenis kerja sebagai penterjemah atau translator ni. Mungkin ada yang terbayang kena jadi translator untuk seseorang ni pergi ke negara lain dan sebagainya. Task yang diberikan adalah seperti menterjemah kandungan laman web, menterjemah kandungan email, blog, twitter, sarikata pada video dan banyak lagi.

Kerja Sebagai Online Translator Di Rumah

Berapa Bayaran Upah Translator?

Biasanya translator dibayar berdasarkan jumlah perkataan dan bermula dari USD0.03 hingga USD0.15 bagi setiap perkataan. Tapi takkanlah anda akan dibayar untuk 100 patah perkataan sahaja? Bagi satu-satu artikel di web ataupun di majalah, biasanya dalam lingkungan USD15-USD75 bagi satu artikel atau projek yang diberikan.

Cuba bayangkan kalau anda ada 10 projek dalam masa sebulan, itu dah USD750.00 dan bersamaan RM3222++ dalam mata wang Malaysia sekarang. Dengan hanya 10 artikel anda translate, dah dapat gaji sebulan seorang pekerja bank. Tambah plak anda seorang pelajar universiti, mesti ini merupakan peluang terbaik!

Untuk projek seperti menterjemah laman web, kos biasa yang anda mampu dapat mungkin dalam lingkungan USD500 ataupun RM2,000 bagi satu-satu projek. Memang lumayan sungguh, walaupun anda hanya buat duit jadi translator ni secara part time.

Apa yang menariknya, anda sebenarnya tentukan sendiri berapa yang anda nak dapat setiap bulan. Lagi banyak projek yang anda mampu buat, lagi banyak yang anda akan dapat. Contoh seperti tadi, untuk 10 projek berjumlah USD75.00 bersamaan USD750.00 sebulan, jadi nilainya sudah mencecah RM3K!! Bukan buat apa pun kan, jadi translator untuk artikel-artikel yang ada je.

Tapi Anda Sebagai Translator Bekerja Dengan Siapa?

Untung pengetahuan anda, bayaran anda sebenarnya dibayar oleh banyak syarikat-syarikat gergasi di dunia, ini disebabkan mereka lebih selesa untuk membayar freelancer di luar sana kerana kos lebih murah berbanding gaji yang mereka kena bayar setiap bulan, lagipun bukannya mereka ada staf dari seluruh dunia!

Klik Untuk Mohon Jadi Translator Berjaya!

Jika ada penyedia laman web-laman web besar ini menggunakan khidmat translator untuk web mereka, pasaran mereka lebih luas lagi dan dapat mencapai user yang lebih ramai. Walaupun ada software-software translator di pasaran, tetapi manusia lebih bijak untuk menterjemah kepada ayat yang betul walaupun ada robot seperti Google Translate, lihat sendirilah apabila anda cuba translate sebuah artikel daripada Google Translate, bersepah maknanya bukan?

Di sinilah syarikat-syarikat ini dapat lihat peluang dan potensi syarikat mereka untuk pergi lebih jauh lagi supaya web atau kandungan yang mereka ingin sasarkan lebih luas dan dapat mencapai pasaran yang lebih besar dan melipatgandakan keuntungan mereka.

Cuba tengok contoh-contoh Kerja Translator yang mungkin anda berminat….

Kerja Sebagai Online Translator Di Rumah

Sudah semakin menarik bukan?

Apa kata kalau saya katakan kepada anda, ada yang dah buat secara part time RM10,000 sebulan hanya dengan bekerja secara suka-suka menjadi translator?

Kerja Jadi Translator

Memang menarik, kalau anda tak nak terlepas peluang, tentu anda juga nak jadi seperti mereka yang menghabiskan masa dengan buat kerja yang menguntungkan. Bukan susah pun, tugas anda hanya translate ke dalam bahasa yang ditugaskan, contoh tugas, anda boleh lihat sendiri seperti gambar di atas tu. Mudah je kan?

Bagaimana Nak Jadi Salah Seorang Translator Ni?

Untuk mendapat akses ke beribu-ribu peluang pekerjaan translator ini, anda hanya perlu laburkan sedikit wang sebagai yuran akses kepada database yang menyediakan peluang untuk anda buat duit sebagai translator, bukan mahal mana pun. Klik pada link dibawah ini untuk mendapat akses kepada ruangan tersebut dan ubah hidup anda menjadi seorang translator yang berjaya!

Klik Untuk Mohon Jadi Translator Berjaya!

5 Comments

  1. titan October 21, 2015
    • reez October 21, 2015
  2. bukharimalek October 21, 2015
    • reez October 21, 2015
  3. Ome October 20, 2015

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.