Rujukan Pantas Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Peperiksaan Online bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 rasanya sudah semakin hampir waktunya. Bagi mereka yang masih tercari-cari rujukan pantas atau senang kata ‘study last minute’ ni mungkin boleh tersenyum sikit.

Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29

Bagi mereka yang telah dipilih untuk menghadiri peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 ini sudah tentu nak dapatkan rujukan yang terbaik bagi peperiksaan online kali ini. Tambah pula bagi mereka yang baru kali pertama mengambil peperiksaan PPT N29 ni.

Download Pakej Rujukan Pantas PPT N29 Di Sini!

Kalau dah banyak kali ambil, tak pernahnya lulus, rasanya WAJIB la download rujukan peperiksaan online ini kerana dah ramai yang puas hati dengan segala nota-nota yang diberikan oleh pihak Info Kerjaya kepada calon peperiksaan online.

Mungkin tak ramai yang tahu pakej rujukan pantas oleh pihak Info Kerjaya kerana pihak InfoKerjaya sendiri berusaha dengan cara mereka sendiri untuk membantu calon-calon peperiksaan ini untuk berjaya dalam peperiksaan ataupun temuduga kerja kerajaan.

Sebelum tu mari kita lihat dulu apa agaknya keperluan untuk menjadi salah seorang Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 ini.

  1. Syarat Lantikan:
    Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
    a.warganegara Malaysia;
    b.berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
    c. i. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00); atau
    ii. Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,493.00)
    iii. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan         atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
    (Gaji permulaan ialah pada Gred N29: RM1,770.95).

Syarat Peningkatan Secara Lantikan
Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu tadbir (Perkeranian/ Operasi), Pembantu Setiausaha Pejabat, Pembantu tadbir (kewangan), Pemeriksa Cap jari dan pegawai Khidmat Pelanggan adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk Peningkatan Secara Lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N29, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila telah disahkan dalam perkhidmatan dan:

    1. mempunyai kelayakan di perenggan 1 (c); atau
    2. lulus Peperiksaan Khas; dan
  1. had umur pelantikan:
    1. berumur kurang dari 54 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 55 atau 56 tahun; atau
    2. berumur kurang dari 56 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 58 tahun; atau
    3. berumur kurang dari 58 tahun pada tarikh lantikan bagi pegawai yang umur persaraan paksa 60 tahun.

Deskripsi Tugas :
Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang.

Download Pakej Rujukan Pantas PPT N29 Di Sini!

Kalau dilihat memang agak besar juga tanggungjawab sebagai seorang Penolong Pegawai Tadbir N29 kerana ianya juga melibatkan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan.

Ikutkan kerja macam ni, memang mudah untuk terlibat dengan gejala rasuah. Jadi kepada para calon peperiksaan. Mungkin ada banyak juga akta-akta kewangan dan juga perolehan kerajaan yang boleh dirujuk dimana-mana.

Ada banyak contoh soalan rujukan sebenarnya boleh korang dapatkan melalui link di bawah ini. Banyak contoh soalan untuk rujukan peperiksaan nanti. Mana tahu rezeki, soalan sebijik masuk dalam kertas peperiksaan.

Jadi, tanpa membuang masa lagi, klik dan dapatkan dahulu Pakej Rujukan Pantas (Preview Copy) Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir N29 ini. Peluang untuk lulus peperiksaan ini mungkin tinggi dengan adanya pakej rujukan pantas ini.

Download sekarang melalui link dibawah.

Download Pakej Rujukan Pantas PPT N29 Di Sini!

One Response

  1. lokmanamirul December 11, 2016

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.