Senarai Syarikat Broker Saham Di Malaysia

Senarai Syarikat Broker Saham Di Malaysia

Melabur Saham memerlukan korang untuk mengetahui dimana hendak membuka akaun trading korang dan bank yang mana yang akan korang gunakan. Sama ada menggunakan online banking atau masih menggunakan kaedah lama iaitu menggunakan remisier yang akan sentiasa membantu korang untuk berurusan untuk melabur saham.

Senarai Syarikat Broker Saham Di Malaysia

Pelaburan saham bukan macam dulu, orang akan beranggapan, melabur saham ni kena ada puluh-puluh ribu baru boleh melabur dan risiko ruginya amat tinggi. Ya…memang betul tinggi, tetapi kalau korang dapatkan Sistem Saham ni, korang akan diajar bagaimana untuk mendapatkan keuntungan..bukannya kerugian. Apa yang penting sebenarnya adalah janganlah tamak..

Antara beberapa tips untuk kekal lama melabur dalam saham adalah seperti berikut:

1.Duit untuk melabur saham itu, pastikan bukan duit dari PINJAMAN.Ini untuk memastikan korang dapat tidur lena supaya kalau ada kerugian tu, korang takde la tanggung hutang setiap bulan untuk dibayar..

2.Invest sedikit untuk mendapatkan ilmu. Contohnya dapatkan Ebook Panduan Saham ini supaya korang tidak melabur secara membuta tuli dan mengakibatkan kerugian yang besar dan korang mula lah menuduh saham ini scam.

3.Tidak melaburkan berdasarkan khabar angin atau spekulasi yang dibuat oleh media.Ini amat bahaya, kerana korang akan dipengaruhi oleh spekulasi yang biasanya saja dibuat untuk kepentingan golongan tertentu sahaja. Jadi pastikan korang kaji dahulu latar belakang sesebuah syarikat seperti meneliti dahulu laporan tahunan 4-5 tahun sebelum supaya korang dapat mengenal pasti rekod syarikat tersebut sebagai guide untuk melabur sahamnya.

Berikut merupakan senarai syarikat broker saham yang korang boleh daftar untuk melabur saham, disertakan dengan alamatnya sekali.

Name Broker No. Address Contact Information
AFFIN INVESTMENT BANK BHD 028-000 Principal OfficeTingkat 14, 21, 24, and 27 Floor

Menara Boustead

69, Jalan Raja Chulan

50200, Kuala Lumpur

Tel: 03- 2692 7788Fax: 03- 2692 8787
AFFIN INVESTMENT BANK BHD 028-001 Kuala Lumpur BranchGround, Mezzanine & 3rd Floor

Chulan Tower

No. 3 Jalan Conlay

50450, Kuala Lumpur

 

Tel: 03 – 2143 8668Fax: 03 – 2143 3663
AFFIN INVESTMENT BANK BHD 028-002 Klang BranchTingkat 2, 3 & 4

Wisma Amsteel Securities

No. 1 Lintang Pekan BaruOff

Jalan Meru

41050, Klang

Selangor Darul Ehsan

Tel: 03 – 3343 9999Fax: 03 – 3343 3872
AFFIN INVESTMENT BANK BHD 028-003 Mutiara Damansara BranchLot 229, Tingkat 2

The Curve

No. 6, Jalan PJU 7/3

Mutiara Damansara

47800, Petaling Jaya

Selangor Darul Ehsan

Tel: 03 – 7729 8016Fax: 03 – 7710 0598

Untuk list penuh, korang boleh dapatkan di web Bursa Malaysia.

Sebagai orang Islam, korang juga harus memilih syarikat yang menawarkan kaunter-kaunter HALAL di Malaysia ini supaya korang taklah menuju ke arah yang tidak baik. Untuk itu, korang boleh rujuk Senarai Syarikat Broker Saham Halal Di Malaysia ini untuk panduan bersama untuk melabur saham.

Dapatkan Ebook Panduan Saham ini supaya korang dapat memaksimakan keuntungan dalam pelaburan saham dan seterusnya mengurangkan kerugian melabur saham.

2 Comments

  1. Zainab October 6, 2015
  2. Hafizul December 13, 2013

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.