Apa Blogger Baru Perlu Faham Tentang Blog?

Apa Blogger Baru Perlu Faham Tentang Blog

Situasi nampaknya semakin panas….tengok kat wall memang sungguh panas kemerahan sekali membaca segala luahan rasa oleh blogger-blogger yang ada, tak kisah la blogger baru mahupun blogger yang lama sekalipun. Cuma mungkin ada sebabnya miss communication atau mungkin tidak memahami sesuatu perkara menyebabkan sesetengah blogger tu meroyan, merungut, dan banyak lagi perkara negatif yang rasanya banyak […]

{15 comments}

Cara Berbeza Matlamat Sama

Cara Berbeza Blogging

Blogging…. Ramai ada cara mereka sendiri dan juga ikutan mereka sendiri. Terpulang nak jadi yang mana dan nak kemana. Itu blogger itu sendiri yang tentukan ke mana hala tuju blognya nanti. Adakah blognya nak menjana pendapatan setiap bulan dengan komisen affiliate? Adakah blognya nak hidup dengan pujukan klik-klik link di banner ads pay per click […]

{15 comments}

Siapa Aku Jika Aku Bukan Blogger

Semalam aku sempat la menjenguk kat blog Blogger Duta Produk Spritzer ni sebab lama juga aku tak singgah blog brader perut terhebat ni. Salah satu sebab, aku tengah blank nak tulis apa nak update blog aku ni. Terjumpa plak satu kisah best untuk aku tulis. Siapa Aku Jika Aku Bukan Blogger. Satu topik yang aku […]

13 comments Read the full article »

Isu Cikgu Tampar Murid

Kisah Guru Tampar Murid

Kisah Guru Tampar Murid, memang satu isu yang memang sungguh panas… Mamat cendol banting tu pun ada tulis juga mengenai isu ni tentang kenapa isu ini terjadi dan juga bagaimana pandangan masyarakat sekarang mengenai isu ini. Entri ini sebenarnya lama juga aku nak tulis masa isu ini tengah hot. Ingat tak korang satu isu mengenai […]

10 comments Read the full article »


Mee-Special-Pantai-Remis2

Mee Udang Lipan Di Pantai Remis

Siapa rasanya pernah merasa menu Udang Lipan? Nama pun macam agak gerun nak makan, sebab takut beracun la plak nak makan menu ni kan? Sebenarnya udang ni tak beracun pun, mungkin rupa udang tu yang macam lipan yang menyebabkan udang ni digelar Udang Lipan. Lepas aku ke Hutan Lipur Ulu Licin hari tu, member aku […]

14 comments Read the full article »

Hutan-Lipur-Ulu-Licin

Sejuknya Hutan Lipur Ulu Licin, Beruas

Sempena Cuti Hari Malaysia hari ni, aku ngan wife bercadang untuk melegakan kepala otak ni dari kesibukan kota. Kalau dulu, asal cuti je, lepak kat rumah je ataupun pergi tengok wayang je. Aku pun dah lama tak lepak kat air terjun, so aku bercadang nak pergi ke Hutan Lipur Ulu Licin yang terletak di Beruas. […]

12 comments Read the full article »


Top Affiliate

Top Affiliate Dengan Blog Bukan Mustahil

Memang susah juga nak menjadi salah sorang top affiliate dalam dunia affiliate marketing ni dengan hanya berbekalkan blog. Memang aku tak nafikan yang teknik email marketing salah satu tools yang amat power juga dalam affiliate marketing ni. Insyallah dalam bulan ni atau bulan depan aku akan mula menggunakan email marketing sebagai salah satu medium pemasaran […]

15 comments Read the full article »

20 perkara tentang reezluv

20 Perkara Mengenai Reezluv Yang Korang Tak Tahu

20 Perkara Mengenai Reezluv Yang Korang Tak Tahu… Beraninya aku buat post ni nak bagi korang baca..kan? Sebenarnya tetiba je terlintas dihati ini nak berkongsi supaya pembaca kenal aku ni siapa orangnya dengan lebih dekat lagi kot. So takde la siapa hairan kot keluar dengan aku, aku jadi macam itu dan begini. Kalau korang rasa […]

18 comments Read the full article »