Nasi Kukus Abe Sudin Memang Sedap

Nasi-Kukus Abe Sudin

Nasi Kukus Abe Sudin, baru sekarang aku tahu nama nasi kukus ni walaupun aku dah makannya agak lama juga. Kisahnya bukan aku start makan dalam bulan Ramadan ni, tapi sebenarnya awal daripada tu lagi. Gerai Abe Sudin ni adalah laluan nak balik ke rumah aku, satu hari tu aku sesaje je datang nak try gerai […]

{5 comments}

Baju Raya Dari Empayar KukuBesi

Pahlawan Talang

Dah lama sebenarnya aku nak shopping baju Kukubesi ni tapi disebabkan dulu depa tak bukak store kat Ipoh dan nak dapatkan baju-baju depa ni hanya di store Shah Alam dan juga Cheras. Tengok je kat Instagram Empayar Kukubesi meleleh je tengok kesemua T-Shirt. Aku kenal tshirt Kukubesi ni dah lama..first tshirt aku dapat pakai, punya […]

{3 comments}

Still Life Photography

Cuba-Cuba Still Life Photography

Still Life Photography memang sesuatu yang baru bagi aku. Sejak aku kenal photographer bernama Eddie Putra, aku mula tangkap syok dengan gambar-gambar beliau yang begitu mempunyai nilai artistik yang membuatkan aku tengok dengan sungguh lama gambar yang beliau ukirkan. Bagi seorang jurugambar, kebolehan untuk mengukir cahaya adalah penting kerana kamera hanya merakam cahaya sebenarnya..disebalik itulah […]

5 comments Read the full article »

Komisen Klikjer

Komisen 92-94 Dari Klikjer

Komisen 92-94 plak dari Klikjer nampaknya. Alhamdulillah, memang kalau nak diikutkan, sales aku dari Klikjer untuk bulan ni memang akan menurun. Tak kisahlah kan, asalkan ada la juga rezeki secara automatik yang dijana setiap bulan. Bukan aku update selalu sangat pun blog ni. Apa yang penting aku masih menjaga lagi tata susila sebagai seorang blogger […]

4 comments Read the full article »


Baju Melayu Ungu

Tahun Ni Baju Melayu Warna Ungu

Bukan nak poyo sangat nak bagitahu satu Malaysia yang aku pakai Baju Melayu warna ungu tahun ni. Masa aku up status kat FB aritu pun ramai gak kata kaler sama..nampak sangat tipu le tu kan. Actually warna ungu yang aku maksudkan tu rasanya taklah macam dalam gambar ni, sebab susah sangat nak cari warna ungu […]

6 comments Read the full article »

Elak Berhutang Dengan Courts

Elakkan Risiko Hutang Dengan Courts Mammoth

Courts memang satu nama besar dikalangan rakyat Malaysia. Siapa yang tak tahu dengan tawaran harga murah yang diiklankan di corong-corong radio, di media cetak, media elektronik yang lain juga. Baru-baru ni aku tengok Courts bagi baucar lagi kat blogger supaya blogger ni review yang Courts ni best untuk shopping.. Tapi best ke kalau beli barang […]

12 comments Read the full article »


Cara Main Saham

5 Perkara Tentang Saham Yang Anda Perlu Tahu

Main Saham memang amat sukar bagi yang tiada apa-apa ilmu tentang dunia trading yang serba mencabar ni. Walaupun nampak senang, sebab semuanya berada di hujung jari je, tak semua perkara korang tahu tentang dunia saham ni. Melalui pembacaan dan juga penyelidikan yang aku buat, juga dari Ebook Teknik Untung Saham ini, banyak yang aku telah […]

0 comments Read the full article »

ylsm-kena-serbu-dengan-kpdnkk

YSLM Kena Serbu – Orang Malaysia Tak Pernah Serik

Orang Malaysia memang tak pernah serik… Ramai yang nak jadi kaya, yang paling ramai yang nak jadi kaya cepat..Rasulullah dah pesan dah sejak beribu tahun dulu..9/10 sumber rezeki adalah dari perniagaan, dan bukannya daripada program-program yang seperti ini. Konsep berniaga pun secara asasnya adalah dimana wujudnya transaksi di antara penjual dan pembeli serta barang tersebut […]

6 comments Read the full article »