FREE Vs Berbayar

FREE vs Berbayar

Kalau korang ada baca entri Denaihati tentang Buat Duit Online Bukan Percuma ni, korang tentu dapat gambaran sesuatu dan juga dapat fahami sesuatu yang bernilai. Ramai juga yang berfikir 3,4 kali untuk mengeluarkan sedikit wang sebagai pelaburan ilmu sedangkan ilmu yang dia dapat tu sebenarnya jauh lagi bernilai dari apa yang dia bayar. Contoh paling […]

{9 comments}

Kelas Asas Blogging Ipoh 2014

Kelas Blogging Ipoh

Blogging ataupun menjadi seorang blogger memang nampak senang, tapi tak semua orang boleh menjadi seorang blogger yang baik. Ada yang hanya berblogging untuk suka-suka. Saje tak nak kasi orang baca. Kalau dia tulis blog, dan memang tak nak orang baca, dia bukannya blogger, dia hanya penulis diari hatinya sahaja. Tujuan Blogger Buat Blog adalah untuk […]

{10 comments}

Memang Best Berniaga Online, Tapi..

Memang Best Berniaga Online, Tapi..?

Berniaga Online menggunakan Kedai Online memang nampak best. Sebabnya korang tak payah susah-susah pergi bukak kedai, pening kepala nak bayar sewa kedai yang hampir RM2000-RM3000 sebulan tu. Juga banyak lagi masalah dengan bil elektrik, air dan lesen-lesen untuk bukak kedai offline tu. Kiranya kalau nak bukak kedai offline, satu masalah lagi plak nak pergi susun […]

15 comments Read the full article »

Buat Duit Affiliate Dengan Blog

Komisen 115-123 Dari Klikjer

Update Komisen Dari Klikjer aku teruskan lagi sebagai pembakar semangat yang ada. Top Affiliate Klikjer, aku tak target pun sebab aku tahu confirm ada lagi ramai yang lagi handal dari aku yang nak menjadi Top Affiliate Klikjer kan. Apa pun aku ucapkan selamat berjaya kepada korang yang gigih tu. Sudah nak sampai hujung tahun dah, […]

13 comments Read the full article »


Berapa Modal Permulaan Trade Forex

Berapa Modal Permulaan Trade Forex?

Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada […]

11 comments Read the full article »

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com mungkin satu perkara baru bagi blogger yang baru kenal dengan dunia perniagaan internet. Bagi mereka yang berniaga secara online pun mungkin baru pertama kali dengar dan tahu akan nama ni. Aku sendiri pun sebenarnya baru tahu akan kewujudan web ini. Apa iLancee.com Ni Buat? Sebenarnya Buat Duit Di iLancee.com ni memerlukan […]

15 comments Read the full article »


Payment Kedua Dari Mobicow

Payment Kedua Dari Mobicow

Payment pertama haritu takde la banyak sangat dan payment kedua ni pun takde lah banyak mana pun. Tapi jadi la untuk bayar bill hosting aku bulan-bulan tu kan. Sekarang ni Mobicow yang membayar bill hosting aku, jadi dah jimat kat situ la nampaknya. Kiranya bulanan punya kos untuk buat duit dengan blog dah dibayar secara […]

17 comments Read the full article »

Nikon D610

Selamat Datang Nikon D610

Nikon D610 adalah kamera terbaru aku. Kesemua lense dan juga body kamera aku telah digadaikan untuk memiliki body Nikon D610 ini. Setelah sekian lama juga aku menunggu nak dapatkan satu body FX ni atau dengan erti kata lain, body fullframe..akhirnya tercapai juga. Walaupun satu body je, tapi aku cuba untuk lengkapkan range bagi kesemua lense […]

16 comments Read the full article »