Payment Pertama Dari Mobicow

Payment Pertama Dari Mobicow

Baru je semalam rasanya aku tulis tentang Target Aku Yang Telah Tercapai, dan baru je tadi ada satu payment baru masuk ke akaun Paypal aku. Ini rasanya transaksi pertama dari luar ke akaun Paypal aku. Nampak tak penting juga akaun Paypal ni kan selain daripada untuk shopping online? Aku kenal Paypal sejak 2006 lagi, banyak […]

{14 comments}

Target Sudah Tercapai

Teknik SEO Merah Jambu

Target sudah tercapai….. Itu yang dapat aku simpulkan apabila aku mula melihat prestasi blog yang aku bina ini mencapai sasaran yang aku mahukan malah lebih dari apa yang aku nak sebenarnya. Terima kasih dengan hasil usaha pertolongan blogger-blogger lain juga dengan sokongan Teknik SEO Merah Jambu yang tak terkalah tu, aku sedar, corak penulisan blog […]

{14 comments}

Mat-Komik

Mat Komik – Komuniti Komik Malaysia

Sudah tentu ramai juga yang minat baca komik bukan? Aku juga merupakan penggemar komik..tapi bukan Manga..dulu aku memang cukup teruja dengan kaya klasik Akira Toriyama iaitu Dragon Ball.Satu demi satu komiknya aku kumpulkan, tapi sekarang ni tak tahu la kemana pergi kesemua buku tu. Majalah Ujang pun dulu aku rajin kumpul, sampai berkotak-kotak komik ada […]

7 comments Read the full article »

Rahsia Borong Barang Dari China

Rahsia Borong Barang Dari China

Rahsia Borong Barang Dari China rasanya tak begitu ramai yang tahu bagaimanakah prosedur yang betul untuk memborong dari sana. Apatah lagi menggunakan platform seperti Taobao.com. Takut Ditipu, rasanya itu kenyataan paling tepat yang selalu difikirkan oleh ramai orang apabila bercakap tentang membeli dan menjual secara online ini, biasanya orang yang menipu ni, memang tak lama […]

9 comments Read the full article »


Tips Buat Alamat Email

Tips Buat Alamat Email

Buat alamat email, memang boleh dikatakan ramai yang sudah tahu apa itu email. Kalau pada tahun 90an mungkin masih lagi dianggap baru dan tak ramai yang tahu apa itu email dan ada juga yang tak dapat nak bezakan apa itu email dan juga apa itu alamat website. Agak hairan juga kalau zaman sekarang masih ada […]

33 comments Read the full article »

Bagaimana Nak Jadi Seorang Penulis Buku

Jadi Penulis Buku Tidak Susah Jika…

Menjadi seorang penulis buku merupakan salah satu bidang kerjaya yang tidak ramai minat terutamanya golongan muda. Golongan yang minat menulis ini biasanya adalah mereka yang minat membaca. Tidak kira sama ada pembacaannya itu berbentuk ilmiah mahupun sekadar majalah-majalah yang terdapat dipasaran. Terdapat pelbagai jenis penulis di dunia ini yang berada dalam dunia mereka yang tersendiri. […]

17 comments Read the full article »


Web Taobao

Taobao.com Lubuk Peniaga Online

Bagi yang meniaga secara online, sudah tentu ingin mencari supplier yang murah dan dipercayai. Taobao.com merupakan salah satu pembekal yang amatlah dipercayai oleh ramai peniaga online. Apa yang best adalah, masih tidak ramai lagi yang menggunakan Taobao.com ini sebagai lubuk untuk mendapatkan barangan mereka. Rahsia ini korang boleh dapatkan melalui RahsiaTaobao.com sahaja. Macam Mana Nak […]

4 comments Read the full article »

Kellie’s Photography Festival 2014

Kellie’s Photography Festival 2014

Pada 27 dan 28 September 2014 yang lalu telah berlangsung satu event yang menghimpunkan lebih dari 500 orang photographer dari seluruh negara. Tujuan event yang berkonsepkan Mempromosi Kellie’s Castle Melalui Lensa Kamera. Acara yang julung-julung kali diadakan ini merupakan hasil kerjasama Lensa Perak, PORT (People Of Remarkable Talent), Ipoh dan juga Perlancongan Perak. Pada hari […]

8 comments Read the full article »