Berapa Modal Permulaan Trade Forex?

Berapa Modal Permulaan Trade Forex

Apabila korang mula berminat dengan Forex, tentu dalam kepala korang apa yang difikirkan sebenarnya adalah modal untuk trade forex. Ramai yang tersalah faham, apabila korang ingin memulakan apa-apa jenis pelaburan, tak kira la, Main Saham ke atau Main Forex ke, semuanya memerlukan modal permulaan yang sememangnya diperlukan dan jumlah amaunnya adalah berbeza, tetapi perlu ada […]

{4 comments}

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com

Buat Duit Di iLancee.com mungkin satu perkara baru bagi blogger yang baru kenal dengan dunia perniagaan internet. Bagi mereka yang berniaga secara online pun mungkin baru pertama kali dengar dan tahu akan nama ni. Aku sendiri pun sebenarnya baru tahu akan kewujudan web ini. Apa iLancee.com Ni Buat? Sebenarnya Buat Duit Di iLancee.com ni memerlukan […]

{7 comments}

Payment Kedua Dari Mobicow

Payment Kedua Dari Mobicow

Payment pertama haritu takde la banyak sangat dan payment kedua ni pun takde lah banyak mana pun. Tapi jadi la untuk bayar bill hosting aku bulan-bulan tu kan. Sekarang ni Mobicow yang membayar bill hosting aku, jadi dah jimat kat situ la nampaknya. Kiranya bulanan punya kos untuk buat duit dengan blog dah dibayar secara […]

16 comments Read the full article »

Nikon D610

Selamat Datang Nikon D610

Nikon D610 adalah kamera terbaru aku. Kesemua lense dan juga body kamera aku telah digadaikan untuk memiliki body Nikon D610 ini. Setelah sekian lama juga aku menunggu nak dapatkan satu body FX ni atau dengan erti kata lain, body fullframe..akhirnya tercapai juga. Walaupun satu body je, tapi aku cuba untuk lengkapkan range bagi kesemua lense […]

11 comments Read the full article »


Fahaman Blogger Berlainan

Fahaman Blogger Berlainan

Kebelakangan ini aku tengok ada la juga dikalangan blogger-blogger Malaysia, satu isu yang mungkin takkan sudah sampai bila-bila iaitu kadar bayaran yang dikenakan oleh blogger oleh para pengiklan ataupun tuan punya produk. Ada yang mengatakan untuk pendedahan dan ikatan yang lebih lama lagi, blogger perlu bertolak ansur dengan bayaran yang sedikit dan cuma diberikan akses seperti tiket […]

32 comments Read the full article »

Cara Cetak Baju

Mudah Ke Buat Bisnes T-Shirt?

Bisnes T-Shirt aku akui memang dapat menjana pendapatan sampingan yang lumayan kalau kena pada caranya. Biasanya yang buat bisnes tshirt ni adalah dikalangan pelajar universiti, pelajar sekolah dan juga individu yang pandai mencari job-job tshirt di mana-mana tempat yang dirasakan perlu. Buat Bisnes T-Shirt Ni Susah Kalau orang yang nak berjaya ni, tak kisah sebenarnya […]

12 comments Read the full article »


Pakej Fotografi Perkahwinan Teluk Intan

Tips Pengantin Dapatkan Gambar Yang Cantik

Fotografi Perkahwinan sememangnya sudah sinonim dengan masyarakat kita pada masa sekarang. Jika dulu fotografi perkahwinan ni tidaklah menjadi satu kemestian, tapi apabila dikenangkan kembali, setiap pasangan inginkan memori indah bersama pasangan mereka dan gambar yang mereka dapat itu, masih boleh ditatap oleh anak cucu mereka 10-20 tahun lamanya. Memang setiap pasangan pengantin begitu mengimpikan foto […]

12 comments Read the full article »

Teknik Pemasarn Video

Teknik Pemasaran Video Terbaik

Nampaknya sudah mula rancak rakan-rakan blogger aku tengok mempromosikan produk affiliate. Tak kira la dari mana sama ada dari Ashadee.com ataupun produk affiliate yang lain dari Wangcyber. Cuma yang aku nampak, blogger cuma lihat kepada Ashadee sahaja dan kurang nampak dengan vendor-vendor yang lain yang mungkin tiada hebahan mengenai vendor-vendor tersembunyi ini. Oho..rahsia tu memang […]

16 comments Read the full article »