Idea BEST Buat Bisnes Air Balang Musim PKP

Idea BEST Buat Bisnes Air Balang Musim PKP

Musim PKP sebenarnya bukan alasan bagi para peniaga nak tambah income walaupun pada bulan Ramadan tahun 2020 kali ini tidak dapat berniaga di bazar ramadan. Mungkin ada yang dah bercadang nak buat bisnes air balang sempena bulan ramadan ni, tapi terbantut disebabkan tidak boleh berniaga pun di tapak bazar.

Kalau nak berniaga tu, seribu daya, tapi kalau nak berniaga tu ada banyak cara sebenarnya yang boleh dipraktikkan.

Pada waktu artikel ini ditulis, PKP dah pun dilonggarkan sedikit dan masih juga tidak dibenarkan untuk buka bazar ramadan untuk elakkan orang ramai berkumpul membeli juadah. Nak suruh orang patuh, kalau dah beratus orang sekali datang, bila nak habis membeli kan.

Orang datang nak beli air balang yang korang niaga tu pun fikirkan juga masa pun dah dekat nak berbuka.

Idea BEST Buat Bisnes Air Balang Musim PKP

Apa IDEA BEST Buat Bisnes Air Balang Ni?

Sempena musim PKP ini dilanjutkan, ada banyak cara lagi untuk melariskan lagi bisnes air balang yang korang buat tu. Caranya adalah buat bisnes air balang secara ONLINE. Online..takkan boleh pos kot air balang yang dibuat tu.

Sebenarnya bukan macam tu. Antara contoh bisnes air balang online ni adalah seperti berikut:

1.Jual Air Balang di Whatsapp Group

Tak perlu promote bisnes air balang korang tu sampai ke whatsapp group yang terlalu jauh. Cukup hanya berapa jauh korang boleh hantar runner untuk hantar air yang korang buat tu. Antara pilihan air yang mungkin sangat laris adalah seperti air soya, air tebu air mangga dan banyak lagi.

2.Jual Air Balang Depan Rumah

Untuk langkah ini mungkin kena berhati-hati kalau ada larangan daripada pihak polis. Apapun cuma siapkan sahaja bungkusan contoh 3 pek besar RM10.00 dan pelanggan yang menempah dahulu atau yang drive thru sahaja dibenarkan untuk membeli.

3. Jual Air Balang + Pakej Makanan

Nak tambahkan lagi nilai pada air balang korang, mungkin wife pandai masak menu tertentu yang boleh dipakejkan sekali dengan air balang tu dan siap sedia boleh packing. Tempah dan ambil sahaja atau boleh hantar runner untuk hantarkan ke tempat yang dihajatkan.

Sebagai peniaga air balang yang inginkan keuntungan kita kena kreatif supaya sasaran keuntungan itu kita dapat capai walau menggunakan kaedah yang berbeza. Mungkin lepas tamat PKP ni korang boleh teruskan juga bisnes air balang ni dikawasan korang sahaja secara part time walaupun bukan bulan ramadan.

Nak start bisnes air balang ni sebenarnya tak susah mana pun, Panduan Bisnes Air Balang ni dah berikan panduan yang sangat lengkap bagi mereka yang nak berniaga air balang. Tak kira la modal kecil ataupun besar.

Panduan Bisnes Air Balang ni dah membantu ramai usahawan diluar sana untuk buat bisnes yang sangat menguntungkan ini. Mana taknya lebih 20 resepi air balang korang akan dapat buat kalau dapatkan panduan bisnes air balang ini. Rasanya korang sendiri belum tahu nak buat semua jenis air ni kan.

Langkah demi langkah ditunjukkan secara detail supaya korang boleh mulakan bisnes air balang yang mudah ini. Jadi memang tak rugi kalau dapatkan ilmu yang telah proven oleh mereka yang telah dapatkannya.

Nak pergi kursus usahawan atau tanya kawan-kawan pun belum tentu mereka dapat guide korang dari A sampai Z kan?

Klik Untuk Dapatkan Panduan Bisnes Air Balang

Oh ya, kalau nak buat bisnes delivery online ni boleh dapatkan juga panduan macam dalam banner kat bawah ni..Klik cepat sebab dengar cerita dah nak abis dah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *