Kontes Review Klinik Cinta

Klinik Cinta mengadakan satu contest best untuk korang menang dan aku pun macam biasa join contest yang rakan blogger buat ni. Dulu tak rajin, sebab tengok hadiah pun macam best je dan orang yang join pun agak ramai..so aku meluangkan masa la sikit nak join macam depa juga.

Kontes Review Klinik Cinta

Kontes Review Klinik Cinta

Kontes ni adalah contest review..so aku kena la review dalam bentuk yang positif dan membina mengikut syarat yang diberikan. Takkan nak komen menjatuhkan ye? Dunia blogger Malaysia ni bukan besar mana pun..nak buat apa bermusuhan ye tak?

Jom tengok apa kata aku mengenai Klinik Cinta ni…

Theme Blog

-dari segi theme dan header blog secara keseluruhan perlu diubah..kalau aku akan ubah la untuk nampak lebih menggoda supaya lebih dicintai..:D Taktau la kot sebab ini adalah Klinik Cinta..so kot kena macam bentuk Klinik jadinya kan..taktau la dalam blog ni ada Jururawat Comel ke tak..hehe.

-Dicadangkan supaya menggunakan karikatur/illustration yang menggambarkan Klinik Cinta.Mungkin contoh boleh tengok bro Haru Elie dengan blognya Zoncinta.com tu.

-Dari segi warna, dan logo blog pun perlu diperbaharui supaya sense Cinta tu boleh dirasai oleh pengunjung blog, mungkin ada sentuhan warna yang seksi seperti merah dan gabungannya.

Kandungan Blog

-dari segi penulisan..takde masalah pun rasanya. Sebab mungkin masih terlalu awal nak komen lebih jauh sebab bilangan entri pun tak banyak sangat.Dari segi gaya penulisan nampak disitu ada pelbagai penulis yang dijemput untuk menulis di blog Klinik Cinta ni. Satu usaha yang baik untuk mengembangkan network blog ini.

-Cuma ada sedikit misteri…siapa owner sebenar blog ni..tak nampak plak kat situ..adakah salah sorang krew?hoho..

-Cadangan tentang content blog untuk lebih disukai..mungkin faktor-faktor berikut boleh dipertimbangkan..

1.Cuma targetkan remaja untuk kandungan blog tersebut.Usaha untuk mengenali kandungan yang selalu mendapat reaksi positif, perlu dibuat kajian..mungkin Majalah Remaja contohnya..boleh tengok style penulisan dan gaya post yang menarik ramai pembaca remaja membacanya.

2.Gambar,Fakta,Auta,Tips untuk remaja atau dewasa yang mempunyai masalah cinta ni perlu ditunjukkan. Lagi baik kalau ada interaksi antara penulis dan orang yang komen di blog berkenaan.

3.Mungkin boleh jemput salah seorang pakar mengenai isu-isu cinta ni seperti seorang Pakar Motivasi ke untuk mendapatkan buah fikirannya mengenai post-post yang boleh dijadikan rujukan buat remaja yang sedang hangat bercinta-cinta ni..

Harapan aku nak tengok blog ni nampak lebih berseri dari sekarang..dan content pun bertambah mantap..kalau dapat buat blog macam blog motivasi Dr.Tuah tu ke kan..elok juga, jadikan rujukan untuk remaja diluar sana tu..Orang dewasa pun ada pun cinta-cinta ni..hehe..

Dah cinta-cinta..lepas tu kahwin……kahwin..jangan tak kahwin ooii..:P

Segmen LinkTrain Bersama Blogger
Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging

29 Comments

  1. hafizmd October 28, 2013
  2. sohoque October 21, 2013
  3. Khairul Zamri October 15, 2013
  4. profhariz October 14, 2013
  5. sensasi2020 October 12, 2013
  6. Zuan October 6, 2013
  7. muja October 5, 2013
    • reez October 5, 2013
  8. blogger lelaki October 3, 2013
    • reez October 3, 2013
  9. aynora nur October 3, 2013
    • reez October 3, 2013
  10. Hairul Azni October 3, 2013
    • reez October 3, 2013
  11. Akuro San October 3, 2013
    • reez October 3, 2013
  12. Nizam Ijam October 3, 2013
  13. sensasi2020 October 3, 2013
  14. titan October 3, 2013
  15. pahan October 2, 2013
    • reez October 2, 2013
  16. Eyma Lydia October 2, 2013
    • reez October 2, 2013
  17. Khairul Zamri October 2, 2013
    • reez October 2, 2013
  18. wazy October 2, 2013
  19. AkmaOmar October 2, 2013
    • reez October 2, 2013
  20. Bahrain October 2, 2013

Leave a Reply

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

CLOSE
CLOSE