Lirik Lagu Sumandak Sabah – Marsha & Velvet

Lirik Lagu Sumandak Sabah

Lirik Lagu Sumandak Sabah – Marsha & Velvet.

Lirik Lagu Sumandak Sabah

Lagu ni memang dah lama popular, tapi sebenarnya aku baru nak minat lagu ni, lirik lagu yang sangat simple dan catchy sekali kan. Tambah pula orang kata Sumandak Sabah ni lawa-lawa belaka.Betul ke?

Pengalaman aku pergi ke Sabah selama lebih kurang seminggu di sana, menginap di UMS masa tu, memang betul..aku kenal dengan seorang gadis namanya Clara..fuh..memang kalau aku ada duit masa tu, memang rasa nak terus gi meminang..

Masa tu umur dia pun baru 18 tahun, dia boleh pula ajak bawak dia ke KL, katanya teringin nak tengok KLCC..walaupun rasa kelakar, tapi memang serius, dia tak pernah tengok KLCC depan mata dia. Aku harap sekarang ni dia dapat la tengok KLCC tu secara live ye tak.

Ok, ini merupakan lirik lagu Sumandak Sabah kolaborasi Marsha dan juga Velvet. Siapa tak kenal artis dua ni kan. Dua-dua memang original daripada Sabah bah.

Lagu : Sumandak Sabah
Artis : Marsha Milan Londoh ft Velvet Aduk
Komposer : Richael L. Gimbang
Lirik : Marsha Milan Londoh ft Velvet Aduk

Jalan-jalan di Tamu Tuaran,
Silik-silik baju tradisi Unduk Ngadau,
Tidak sabar mau tunggu Tadau Gao Kaamatan,
Ramai sumandak-sumandak sibuk menunggu.

Omingi-gingzoh zi bakal Unduk Ngadau,
Berlinggang-linggang Linangkit dan Lilimbo,
Aragang-ragang oh monung dia,
Tinggi-tinggi gunung dandan rambutnya

Sumandak Sabah mana kau mau cari,
Semua lawa-lawa, pandai masak nasi
Muka cantik memang tidak lari,
Pandai lagi dari kaum lelaki

Sumandak Sabah mana kau mau cari,
Unduk Ngadau gelaran diberi
Satu Sabah ternanti-nanti
Kalah atau menang ada yang sampai menangis
Terlampau barabis

Aku sendiri pun tak tahu berapa ratus kali aku play lagu ni setiap kali nak buat kerja sama ada kerja editing dan juga kerja blogging depan komputer. All the best korang ye. Enjoy Lirik Lagu Sumandak Sabah- Marsha & Velvet.